loader image
barszcz czerwony

Barszcz czerwony

Przygotowanie

Do 1,5-2l wywaru mięsnego lub mięsno-warzywnego dolewać zakwasu aż do uzyskania pożądanego koloru i smaku, doprawić cukrem i solą. Nie doprowadzić do wrzenia, ponieważ barszcz straci kolor.

Propozycja podania

z jajkiem na twardo, kiełbasą lub z pasztecikami.

Gospodarstwo Rolne Kuty - soki kiszone, bazy do zup

Bez sztucznych konserwantów

Gospodarstwo Rolne Kuty - soki kiszone, bazy do zup

Niepasteryzowany

Gospodarstwo Rolne Kuty - soki kiszone, bazy do zup

100% naturalny

objętość netto:

500ml

Gospodarstwo Rolne Kuty - soki kiszone, bazy do zup

Wyjątkowo smaczny i aromatyczny!

Składniki

Wyciąg z kiszonych buraków, seler, czosnek, sól, ziele angielskie. Może zawierać gluten.

Przechowywanie

Chronić przed światłem. Przechowywać w temperaturze od 0 do 15 ºC.

Wartość odżywcza produktu
w porcji
100ml
Wartość energetyczna 29kJ / 7kcal
Tłuszcz <0,1g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g
Węglowodany 1,01g
– w tym cukry <0,5g
Białko 0,46g
Sól 1,11g

 

barszcz czerwony

Zobacz inne bazy do zup

Gospodarstwo Rolne Kuty - soki kiszone, bazy do zup

Barszcz
biały

niepasteryzowany • bez sztucznych konserwantów

Gospodarstwo Rolne Kuty - soki kiszone, bazy do zup

Żur
śląski

niepasteryzowany • bez sztucznych konserwantów