loader image
żur śląski

Żur śląski

Przygotowanie

Zawartość butelki wlać do około 2 l wywaru mięsno-warzywnego. Gotować około 5 minut. Następnie po wyłączeniu dodać do smaku wyciśnięty czosnek, majeranek, pieprz, chrzan oraz zabielić śmietaną.

Propozycja podania

z grzankami, jajkiem na twardo, białą kiełbasą.

Gospodarstwo Rolne Kuty - soki kiszone, bazy do zup

Bez sztucznych konserwantów

Gospodarstwo Rolne Kuty - soki kiszone, bazy do zup

Niepasteryzowany

Gospodarstwo Rolne Kuty - soki kiszone, bazy do zup

100% naturalny

objętość netto:

500ml

Gospodarstwo Rolne Kuty - soki kiszone, bazy do zup

Tradycyjny żur śląski nigdy nie był tak  pyszny!

Składniki

woda, mąka żytnia razowa, czosnek, sól, ziele angielskie, liść laurowy. Zawiera gluten.

Przechowywanie

Chronić przed światłem. Przechowywać w temperaturze od 0 do 15 ºC.

Wartość odżywcza produktu
w porcji
100ml
Wartość energetyczna 180kJ / 43kcal
Tłuszcz 0,1g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
Węglowodany 8,5g
– w tym cukry 0,1g
Białko 0,85g
Sól 1g

 

żur śląski

Zobacz inne bazy do zup

Gospodarstwo Rolne Kuty - soki kiszone, bazy do zup

Barszcz
czerwony

niepasteryzowany • bez sztucznych konserwantów

Gospodarstwo Rolne Kuty - soki kiszone, bazy do zup

Barszcz
biały

niepasteryzowany • bez sztucznych konserwantów